Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفر مقتدی صدر به لبنان، اعلام آمادگی اردن برای انجام مبادلات تجاری با سوریه، جزئیات سند محرمانه روسیه درباره آوارگان سوری و واکنش های گسترده به تصویب قانون «کشور یهود» توسط اسرائیل از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به طرح اسرائیل برای حمله به مواضع ایران در عراق نیز که توسط یک رسانه کویتی منتشر شد نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، روزنامه کویتی الجریده به نقل از آنچه منابع آگاه خود خواند، ادعا کرد: "اسرائیل فهرستی از اهداف را در داخل خاک عراق تعیین کرده است تا با طرح این ادعا که این اهداف، مواضع نظامی ایرانی هستند که برای انتقال سلاح و مهمات و نیرو به سوریه استفاده می شوند، به آنها حمله کند".

این رسانه مدعی شد: "این منابع تصاویر هوایی اختصاصی درخصوص این اهداف را به الجریده داده اند که دو ماه پیش گرفته شده است. این اهداف از گذرگاه های مرزی با ایران نظیر مهران و باشماق تا معبر مرزی شلمچه با بصره و نزدیک کویت را در بر می گیرد".

روزنامه الجریده ادعا کرد: "این منابع اشاره کردند که اسرائیل موارد زیادی را در طول سال های اخیر از تلاش های ایران برای ایجاد گذرگاهی زمینی از تهران به خاک سوریه از طریق بغداد را رصد کرده است. برخی از این مواضع عراقی در گذشته در کنترل ارتش آمریکا در عراق بود که از جمله آنها مثلا فرودگاه "اچ 3"، موضع نظامی الرطبه است. این علاوه بر مواضعی در جاده های مهم در نزدیک روستاها و شهرها مثل عاشقات و صبا البور و مواضع عراقی نظیر آنها است که از نظر نظامی وابسته به ایران است".

این روزنامه به نقل از منابع یاد شده نوشت: اسرائیل هفته گذشته یک موضع نظامی در سوریه را بمباران و ادعا کرد "این موضع متعلق به سپاه پاسداران در نزدیک مرز عراق و بسیار دور از خطوط قرمز اسرائیل در سوریه است".

این روزنامه به نقل از منابع خود افزود: "این تحول قابل توجه بعد از آن روی می دهد که اسرائیل یقین کرده است که تهران بر انتقال سلاح به سوریه برای آرایش نظامی اصرار می ورزد؛ با وجود همه فشارهای دیپلماتیک و سیاسی بر آن. تهران تلاش می کند که به سرعت آنچه را اسرائیل بمباران می کند، ترمیم کند تا با هر هزینه ای که شده یک قدرت نظامی در سوریه بنا نهد".

روزنامه الجریده نوشت: "اجرای این تهدید اسرائیل می تواند تغییری در قواعد بازی باشد و چه بسا تلاشی از سوی تل آویو برای توسعه نقشه مقابله با ایران بعد از موفقیت دولت سوریه در کنترل استان مرزی القنیطره با بخش اشغالی جولان".

سفر مقتدی صدر به لبنان

منابعی در لبنان اعلام کردند، رهبر جریان «صدر» در عراق برای انجام دیداری خصوصی، وارد بیروت شده است.

این منابع تصریح کردند صدر روز گذشته وارد پایتخت لبنان شده است.

این در حالی‌ است که دفتر رئیس جریان صدر عراق تاکنون صحت این خبر را تایید یا رد نکرده است.

اعلام آمادگی اردن برای انجام مبادلات تجاری با سوریه

«صلاح اللوزی» می‌گوید گذرگاه نصیب در مرز اردن که ارتش سوریه اخیرا توانست آن را از گروه‌های مسلح بازپس‌ گیرد، شریان اصلی اقتصادی برای اردن محسوب می‌شود.

اللوزی در مصاحبه با روزنامه اردنی «الغد» افزود که بخش حمل‌ونقل زمینی اردن برای ازسرگیری مبادلات تجاری با سوریه به محض بازگشایی مرز دو کشور آمادگی دارد.

«محمد الداوود» رئیس اتحادیه کامیون‌داران اردن نیز پیش‌بینی کرد که مبادلات کالا در منطقه آزاد اردن و سوریه ظرف دو هفته آینده از سر گرفته شود.

وی گفت که در صورت بازگشایی مرز سوریه و اردن و ازسرگیری مبادلات کالا بین دو کشور، شیوه مبادلات در اغلب موارد همانند مبادله کالا با عراق خواهد بود به این ترتیب که بار کامیون‌های اردنی در سوریه و کامیون‌های سوری نیز در منطقه آزاد تخلیه خواهد شد.

ارتش سوریه اخیرا توانست کنترل گذرگاه نصیب در مرز اردن را پس از گذشت بیش از سه سال به دست گیرد.

گذرگاه نصیب یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های مرزی بین اردن و سوریه است که در استان درعا و شهرک جابر در استان المفرق اردن واقع شده است و مبادلات تجاری اردن با لبنان، سوریه و دیگر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از طریق این گذرگاه صورت می‌گیرد.

جزئیات سند محرمانه روسیه درباره آوارگان سوری

اخیرا روسیه با ارائه طرحی خواهان ایجاد مراکز اسکان آوارگان در داخل سوریه جهت استقبال از آوارگانی شده که از کشورهای همجوار به وطن خود باز خواهند گشت.

به گزارش روزنامه لبنانی الجمهوریة، به رغم اینکه این طرح روسیه برای ایجاد مراکز اسکان آوارگان سوری در داخل این کشور برای برخی محافل سیاسی و دیپلماتیک غافلگیرکننده بوده است، لبنانی‌هایی هستند که این طرح را پیش‌بینی کرده بودند؛ طرحی که به تردیدها و نگرانی‌ها درباره تقسیم سوریه پایان می‌دهد.

تحلیلگران و دیپلمات‌ها به این طرح هم با چشم امید و هم با نگرانی می‌نگرند. این طرح سوری‌ها را به همان جایی بازمی‌گرداند که در آن متولد شده و زیستند؛ جایی که ویژگی‌های دینی، اجتماعی، قومی و عشایری در آن به هم آمیخته شده است. همین مساله موجب شده که روسیه نگران سرنوشت ساختار طایفه‌ای و مذهبی سوریه شود. مسکو بارها اذعان کرده که در بازگرداندن آوارگان سوری به مناطق اصلی خود شکست خورده است.

واکنش های گسترده به تصویب قانون «کشور یهود» توسط اسرائیل

در واکنش به تصویب قانون نژادپرستانه دولت یهود توسط رژیم صهیونیستی، گروه‌های فلسطینی توسعه دامنه مقاومت‌های مردمی در واکنش به سیاست‌های نژادپرستانه این رژیم را خواستار شدند.

این گروه‌ها در بیانیه‌ای با اشاره به تصویب قانون دولت یهود تاکید کردند که رژیم اشغالگر هر روز ابعاد جدیدی از سیاست‌های نژادپرستانه خود را نشان می‌دهد.

در این بیانیه بر ضرورت حفظ وحدت ملی از طریق تلاش برای پایان دادن به اختلافات و ایستادگی در برابر دشمن صهیونیستی و حملات این رژیم تاکید شد.

گروه‌های فلسطینی در ادامه این بیانیه اعلام کردند که روز جمعه آینده روز حضور گسترده شهروندان فلسطینی در روستای "الخان‌الأحمر" در شرق قدس اشغالی برای ادای نماز در این روستا خواهد بود.

پارلمان اردن: هرگز اجازه تحقق رؤیای اسرائیل را نخواهیم داد

کمیته فلسطین در پارلمان اردن در بیانیه‌ای تصویب قانون دولت یهود توسط کنست رژیم صهیونیستی را محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است که این قانون نژاد پرستانه یکی از خطرناک‌ترین قوانین به شمار می‌رود، زیرا از مفادی تشکیل شده که بر برتری نژادی یهود تاکید می‌کند و تبعیض علیه اعراب را قانونی و توجیه پذیر می‌داند.

کمیته فلسطین در پارلمان اردن این قانون را مشروعیت‌بخشی رسمی به سیاست‌های نژادپرستانه رژیم صهیونیستی، آپارتاید، و پاکسازی نژادی فلسطینیان از طریق اعطای امتیازات روشن به قوم یهود و سلب این امتیازات از غیر یهود دانست.

وزارت خارجه مصر امروز شنبه در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن تصویب قانون نژادپرستانه دولت یهود توسط کنست رژیم صهیونیستی تاکید کرد که این قانون فرصت‌های تحقق صلح و رسیدن به حل عادلانه و فراگیر مسئله فلسطین را از بین می‌برد.

این وزارتخانه همچنین درباره پیامد‌های احتمالی این قانون برای حق بازگشت آوارگان فلسطینی به وطنشان که قوانین بین‌المللی بر آن صحه گذاشته‌اند، هشدار داد.

ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز در مقاله‌ای درباره تصویب قانون «کشور یهود» در پارلمان رژیم صهیونیستی در روزنامه «دیلی صباح» نوشت: اسرائیل و بنیامین نتانیاهو نخست وزیرش با پشتیبانی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بیشرمانه تلاش می‌کند تا اشغال سرزمین فلسطین را قانونی کند و جهان اسلام را به چالش بکشد.

در مقاله سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در این خصوص آمده است: این قانون باید به عنوان اقدام نژادپرستانه و حمایت رسمی از سیستم آپارتاید ارزیابی شود. اسرائیل آخرین میخ را با این اقدام بر تابوت امید دستیابی به راه حل دو دولت مستقل زد.

سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در این یادداشت تصریح کرد: هر کسی که به عدالت و صلح اطمینان دارد، باید این قانون را رد کند. براساس این قانون که اسرائیل را کشور تاریخی تمام یهودیان در سراسر جهان معرفی می‌کند، تنها مردم یهودی در آن از حق تعیین سرنوشت خود برخوردار هستند. این امر به منزله یک پیام وحشتناک برای اقلیت و میلیون‌ها آواره فلسطینی در اسرائیل که در مناطق تحت اشغال اسرائیل به سر می‌برند و موقعیت رسمی ندارند، است. موقعیت شهروندان فلسطینی تبار اسرائیل که در حال حاضر به عنوان شهروند درجه دو دیده می‌شوند، در پی تصویب قانون مذکور بدتر خواهد شد.

پارلمان رژیم صهیونیستی بامداد پنجشنبه بعد از هفت سال قانون جنجال‌برانگیز موسوم به "دولت یهود" را تصویب کرد که فلسطینی‌های ساکن اراضی اشغالی آن را نژادپرستانه و مقدمه‌ای برای آپارتاید دانستند. گروه‌های مقاومت فلسطین از جمله حماس و جهاد اسلامی این قانون را شدیدا محکوم کردند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه ایران برجام تحریم آمریکا و روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۸۵۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش مقام اتحادیه اروپا به حوادث گرجستان

به گزارش «تابناک» به نقل از یورو نیوز، فون در لاین در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: من با نگرانی شدید اوضاع گرجستان را دنبال و خشونت در خیابان‌های تفلیس را محکوم می‌کنم.

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا ادامه داد: مردم گرجستان خواهان یک آینده اروپایی برای کشورشان هستند.

وی با بیان اینکه اعتراضات روز چهارشنبه مردم گرجستان در واکنش به تصویب لایحه «شفافیت نفوذ خارجی» از سوی پارلمان این کشور صورت گرفته است، افزود: آنها نگرانند که از این قانون برای محدود کردن آزادی مطبوعات در گرجستان استفاده شود.

همچنین جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز خشونت علیه معترضان گرجستانی را به شدت محکوم کرد.

بورل در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: من خشونت علیه معترضان را به شدت محکوم می‌کنم و از مقام‌های گرجستان می‌خواهم که حق تجمع مسالمت‌آمیز را تضمین کنند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: استفاده از زور برای سرکوب معترضان غیرقابل قبول است.

بورل پیشتر نیز هشدار داده بود که این لایحه در صورت تصویب و تبدیل شدن به قانون، ممکن است شانس پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا را از بین ببرد.

به نوشته یورو نیوز، هزاران نفر از مردم گرجستان روز سه‌شنبه در حالی که پارلمان این کشور در مورد تصویب لایحه «شفافیت نفوذ خارجی» بحث می‌کرد، به خیابان‌های تفلیس پایتخت گرجستان آمدند.

پلیس ضد شورش گرجستان با استفاده از گلوله‌های لاستیکی، گاز اشک آور، نارنجک‌های شوکر و ماشین‌های آب پاش، معترضانی را که پرچم‌های این کشور و اتحادیه اروپا را در دست داشتند، متفرق و چندین نفر از آنان را دستگیر کرد.

اعتراض مردم گرجستان به تصویب این لایحه در روز چهارشنبه هم ادامه داشت ولی پارلمان این کشور بدون توجه به اعتراضات، این لایحه را در روز چهارشنبه تصویب و آن را به قانون تبدیل کرد.

این لایحه جنجالی، سال گذشته با نام «عامل نفوذ خارجی» پیشنهاد شده بود و در ادامه به «شفافیت نفوذ خارجی» تغییر نام یافت.

معترضان این لایحه را بازتابی از یک قانون مشابه روسی می‌دانند و در تظاهرات خود شعار می‌دادند: نه به قانون روسی.

این قانون، رسانه‌ها و سازمان‌های غیرتجاری را ملزم می‌کند در صورتی که بیش از ۲۰ درصد از بودجه خود را از خارج دریافت می‌کنند، به عنوان نهادهای تحت نفوذ خارجی ثبت نام کنند.

«عامل خارجی» یک اصلاح مربوط به اتحاد جماهیر شوروی سابق است و چنین افرادی خائن یا دشمن کشور شناخته می‌شوند.

معترضان می‌گویند که این لایحه تلاش گرجستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا را تضعیف می‌کند.

سالومه زورابیشویلی رئیس جمهور گرجستان نیز در شبکه‌های اجتماعی از واکنش پلیس به تظاهرات‌های روز سه‌شنبه و چهارشنبه معترضان انتقاد کرد.

وی خشونت پلیس را کاملاً غیرقابل توجیه، تحریک کننده و نامتناسب توصیف کرد.

زورابیشویلی پیشتر متعهد شده بود که در صورت تصویب این لایحه در پارلمان گرجستان، آن را وتو خواهد کرد.

همه این اعتراض‌ها و محکومیت‌ها در حالی انجام می‌شود که حامیان این قانون در گرجستان معتقدند که تصویب آن برای تضمین حاکمیت ملی گرجستان ضروری بود.

دیگر خبرها

  • واکنش رژیم صهیونیستی به تصمیم ترکیه برای تعلیق مبادلات تجاری
  • عیادت امیرعبداللهیان از یک دیپلمات سوری
  • عیادت امیرعبداللهیان از دیپلمات مجروح شده سوری
  • عیادت امیرعبداللهیان از دیپلمات سوری که در حمله رژیم صیهونیستی به سفارت ایران مجروح شد
  • عیادت وزیر خارجه ایران از دیپلمات سوری آسیب دیده در حمله تروریستی اسرائیل به سفارت ایران در دمشق
  • واکنش مقام اتحادیه اروپا به حوادث گرجستان
  • همدان زیرساخت‌های خوبی برای مبادلات تجاری با روسیه دارد
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه