Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه اوشلیم پست اسرائیل در قالب یک گزارش، تاریخچه‌ی عملیات‌های خرابکاری در تاسیسات نطنز را به رشته تحریر درآورد.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ روزنامه صهیونیستی اورشلیم پست پس از وقوع حادثه در تاسیسات هسته‌ای ایران که به احتمال زیاد از سوی اذناب رژیم اسرائیل رخ داده است، تقویم عملیات‌های خرابکار  در تاسیسات نطنز را طی گزارشی تحت عنوان «بیش از یک دهه‌ جنگ اسرائیل علیه سانتریفیوژ‌های ایران در نطنز» منتشر کرد و نوشت:

سال ۲۰۰۲ / ۱۳۸۱

گروه شورای ملّی مقاومت ایرانیان (منظور نویسنده سازمان تروریستی مجاهدین خلق است) یک کنفرانس خبری برگزار کردند و خبر از وجود یک کارخانه غنی‌سازی اورانیوم زیرزمینی در نطنز دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان موساد مظنون است که اطلاعات هسته‌ای را در اختیار این گروه قرار داده است. ساخت تاسیسات نطنز بصورت یک دژ مستحکم در زیر زمین نشان داد که ایرانی‌ها از اشتباهات عراقی‌های آموخته‌اند. تاسیسات اتمی اوزیراک عراق بر روزی زمین قرار گرفته بود و در سال ۱۹۸۱ توسط اسرائیل نابود شد.

سال ۲۰۰۷ / ۱۳۸۶

 منابع تغذیه مورد استفاده برای تنظیم ولتاژ در تاسیسات هسته‌ای نطنز منفجر شد و ده‌ها سانتریفیوژ را نابود کرد.

سال ۲۰۱۰ / ۱۳۸۹

ویروس استاکس نت که مشترکاً توسط آمریکا و اسرائیل ساخته شده بود، به تاسیسات نطنز نفوذ کرد و توانست بیش از ۱۰۰۰ سانتریفیوژ را نابود کند. اورشلیم پست مدعی است که این عملیات خرابکاری موجب تاخیر قابل ملاحظه‌ای در برنامه هسته‌ای ایران شد. این درحالی است که ایران در سال ۲۰۱۵ که با غرب بر سر مسائل هسته‌ای به توافق رسید، بیش از ۲۰ هزار سانتریفیوژ فعال داشت.

در صورت صحت عدد ادعایی اورشلیم پست، به نظر می‌رسد که این عملیات خرابکاری بزرگ  چندان نتوانست خللی در روند برنامه هسته‌ای ایران به وجود بیاورد. گفتنی است ویروس استاکس نت اوّلین و بزرگترین حمله سایبری تاریخ جهان بود که مشترکاً توسط آمریکا و اسرائیل صورت گرفت. ادوارد اسنودن از این واقعه به عنوان پیچیده‌ترین عملیات سایبری که می‌شود تصور کرد، نام برد.

اورشلیم پست در ادامه نوشت: ویروس استاکس نت باعث شد که سرعت موتور‌های سانتریفیوژ‌های IR-۱ بالا و پایین برود. ایران معمولاً موتور‌های سانتریفیوژ را روی عدد ۱۰۰۷ دور در ثانیه نتظیم ‌می‌کرد تا بدین وسیله از آسیب آنان جلوگیری کند. به نظر می‌رسید که استاکس نت سرعت موتور سانتریفیوژ‌ها را به ۱۰۶۴ دور در ثانیه افزایش داد و موجب شد که موتور‌ها منفجر شوند.

سال ۲۰۲۰ / مرداد ۱۳۹۹

کارخانه ساخت سانتریفیوژهای پیشرفته در نطنز طی یک انفجار در مرداد ۱۳۹۹ تخریب شد. اورشلیم پست در ادامه نوشت: هدف این انفجار ارسال یک پیام بدون ابهام به ایران بود که پیشرفت هسته‌ای آن فراتر از خط قرمزهای اسرائیل تحمل نخواهد شد!

سال ۲۰۲۱ / اسفند ۱۳۹۹

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش داد که ایران غنی‌سازی اورانیوم را در تاسیسات هسته‌ای نطنز با استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته IR-۴ آغاز کرد. اورشلیم پست در ادامه به نکته جالب توجهی اشاره می‌کند و تلویحاً اعتراف می‌کند که عملیات خرابکاری مرداد سال ۱۳۹۹ نتوانست خللی در روند توسعه برنامه هسته‌ای ایران داشته باشد. اورشلیم پست در ادامه نوشت که گسترش برنامه هسته‌ای ایران بیش از حد مقرر در توافق هسته‌ای با ۱+۵ بود و نشان دهنده قدرت بازیابی هسته‌ای تهران پس از انفجار جولای ۲۰۲۰ / مرداد ۱۳۹۹ بود. 

سال ۲۰۲۱ / فروردین ۱۴۰۰

بهروز کمالوندی - سخنگوی سازمان انرژی اتمی در روز یکشنبه از وقوع یک حادثه‌ای در شبکه توزیع برق تاسیسات هسته‌ای نطنز خبر داد. اورشلیم پست مدعی شد: بر اساس گزارش‌ها و منابع اطلاعاتی غربی به نظر می‎‌رسد، آنچه از آن به عنوان حادثه یاد می‌شود، ناشی از یک حمله سایبری توسط احتمالاً اسرائیل بوده است. 

اورشلیم پست ادعا کرد حادثه  نطنز یک اتفاق نبوده و خسارت بیش از آن چیزی است که اعلام شده. حمله علیه نطنز یک روز پس از تزریق گاز هگزا فلوراید اورانیوم به سانتریفیوژهای پیشرفته IR-6 و IR-5 نطنز و همزمان با سفر لوید آستین وزیر دفاع آمریکا به اسرائیل به وقوع پیوست.

لاهاف هارکف از نویسندگان روزنامه «جروزالم پست» نیز نوشت: نشانه‌هایی وجود دارد که حاکی است اختلالات به وجود آمده در نطنز نتیجه یک حمله سایبری بوده و - مثل همیشه -  همه نگاه ها معطوف به اسرائیل است. 

****

به گزارش دانشجو؛ سیاست دیرینه اسرائیل همواره بر این اصل استوار بوده که مانع دستیابی همسایگان منطقه‌ای خود به توانایی هسته‌ای شود. این سیاست تحت عنوان دکترین بگین شناخته می‌شود. نام این دکترین برگرفته از مناخیم بگین نخست وزیر وقت اسرائیل است که مجوز بمب باران راکتور هسته‌ای تموز عراق را در ژوئن سال ۱۹۸۱ را صادر کرد. 

از قرار معلوم، نتانیاهو در سال ۲۰۱۰ به ارتش اسرائیل دستور داد که آماده حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران شوند، ولی با مخالفت  شدید نهادهای اطلاعاتی و ارتش اسرائیل از دستور خود عقب نشینی کرد. با این وجود امّا برخی از مقامات اطلاعاتی کشورهای خاورمیانه مدعی هستند که اسرائیل پشت پرده انفجار تاسیسات هسته‌ای نطنز در ماه جولای/تیر ۱۳۹۹ است. از این منظر ممکن است نوع ارتقاء یافته‌ای از دکترین بگین درحال شکل‌گیری باشد.

مقامات رژیم صهیونیستی از بیم انتقام در رابطه با عملیات‌های ترور و خرابکاری هسته‌ای در خاک ایران همیشه سیاست سکوت را انتخاب کرده‌اند. با این حال، این قبیل عملیات‌ها که در طول یک دهه گذشته با هدف افزایش زمان گریز هسته‌ای رخ داده است (گزیر هسته‌ای یعنی زمانی که یک کشور تا ساخت بمب اتمی فاصله دارد)،  نتوانسته مانع توسعه برنامه هسته‌ای ایران شود و تهران در این مسیر به تکنولوژی ساخت سانتریفیوژهای نسل IR-۹ و نحوه غنی‌سازی ۲۰ درصد اورانیوم دست یافته است. همانطور که در متن گزارش اورشلیم پست نیز آمد، با وجود انفجار مرداد ۱۳۹۹، ایران سطح غنی سازی را در اسفند ۱۳۹۹ افزایش داد که نشان از تهی بودن عملیات‌های خرابکاری هسته‌ای از تاثیرات استراتژیک و بلند مدت است.

ترجمه: ایلیا فروزش

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سیاسی اسرائیل عملیات خرابکاری نطنز تاسیسات هسته ای نطنز برنامه هسته ای ایران اورشلیم پست در ادامه سانتریفیوژ ها تاسیسات نطنز حمله سایبری مرداد ۱۳۹۹ عملیات ها استاکس نت غنی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۶۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوان لاهه درباره «تهدید به انتقام‌جویی» علیه این مرجع بین‌المللی هشدار داد

عصر ایران - دادگاه کیفری لاهه، جمعه 14 اردیبهشت، به افرادی که علیه این مرجع قضایی بین‌المللی و کارکنان آن تهدید به انتقام‌جویی می‌کنند، هشدار داده و تاکید کرد که چنین اقداماتی ممکن است «حمله به اجرای عدالت» تلقی شود.

به گزارش عصر ایران به نقل از العربیه، دفتر کریم خان، دادستان کل مستقر در لاهه در بیانیه‌ای که در وب‌سایت «ایکس» منتشر شد، گفت تلاش می‌کند در هر بار که گفت‌وگوها با اختیاراتش سازگار شود، با همه ذی‌نفعان تعاملی سازنده برقرار کند.

خان در ادامه افزود: «اما این استقلال و بی‌طرفی زمانی تضعیف می‌شود که افراد تهدید می‌کنند در صورت اتخاذ «تصمیماتی» در خصوص تحقیقاتی که در حیطه اختیارات وی است، اقدامات تلافی‌جویانه علیه دادگاه یا کارکنان آن انجام دهند.»

دادستان کل دادگستری بین‌المللی نیز هشدار داد که «چنین تهدیدهایی، حتی در صورت عملی نشدن، می‌تواند یک حمله به اجرای عدالت تلقی شود که رسیدگی به آن به او در دادگاه کیفری بین‌المللی سپرده می‌شود.

وی در ادامه گفت که دادگاه کیفری بین‌المللی خواستار پایان دادن «فوری» به «اقداماتی است که برای مقامات این دادگاه مانع، ارعاب یا تأثیر غیرقانونی ایجاد می‌کند.

دفتر دادستان لاهه در گزارش به خبرگزاری «فرانسه» مشخص نکرد که چه کسی این تهدیدات را مطرح کرده است و یا این که این تهدیدات با اسرائیل و جنگ غزه مرتبط است یا خیر.

دادگاه کیفری بین‌المللی در سال 2021 تحقیقاتی را درباره عملکرد اسرائیل و همچنین جنبش حماس و دیگر گروه‌های مسلح فلسطینی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی احتمالی در سرزمین‌های فلسطینی فلسطین آغاز کرد.

این دادگاه بین‌المللی پس از آن دامنه تحقیقات را گسترش داد تا شامل تشدید خصومت‌ها و خشونت‌ورزی‌هایی شود که از ابتدای تهاجم اسرائیل به غزه در پاسخ به حمله 7 اکتبر حماس آغاز و به موازات آن در کرانه باختری نیز تشدید شده است.

مقامات اسرائیلی به «نیویورک تایمز» گفتند که احتمال می‌رود دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت اعضای دولت اسرائیل و احتمالاً بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل را در ارتباط با مدیریت عملیات نظامی ویران‌کننده‌ای که اسرائیل در نوار غزه در پاسخ به حمله حماس آغاز کرد، صادر کند.

آیزاک هرتزوگ، رئیس‌جمهوری اسرائیل، روز چهارشنبه، احتمال طرح اتهام از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی علیه مقامات اسرائیلی در رابطه با جنگ غزه را «خطری برای دموکراسی‌ها» دانست(!) و از متحدانش خواست تا با آن «مخالفت» کنند.

نتانیاهو به نوبه خود گفت که هدف از صدور حکم بازداشت مقامات اسرائیل در صورت صدور، «تهدید فرماندهان و سربازان اسرائیل و به ویژه فلج کردن توانایی اسرائیل برای دفاع از خود» خواهد بود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: حکم بازداشت نتانیاهو در آستانه صدور

دیگر خبرها

  • دیوان لاهه درباره «تهدید به انتقام‌جویی» علیه این مرجع بین‌المللی هشدار داد
  • آلمان روسیه را به حمله سایبری به حزب صدر اعظم متهم کرد
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • پیام عربستان به اسرائیل درباره حمله احتمالی به رفح
  • سازمان بهداشت جهانی ۴۴۳ حمله به تاسیسات بهداشتی غزه را ثبت کرد
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • حادثه‌ای بدتر از هفتم اکتبر در راه است
  • هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره حمله احتمالی اسرائیل به رفح
  • پاسخ قاطع سفیر ایران به ادعای نخست‌وزیر دانمارک
  • موضع تازه اروپا نسبت به حمله اسرائیل علیه رفح